Handledarkurs

» Obligatorisk för dig som vill övningsköra privat

» Både handledare och elev måste närvara på kursen

» En ansökan ska skickas till Transportstyrelsen

 

För att öka säkerheten vid privat övningskörning måste handledaren och eleven gå på introduktionsutbildning. Detta gäller behörighet B. 

Kursen gäller i 5 år, och du/ni måste skicka in en ansökan till Transportstyrelsen (klicka här för ansökan). Eleven måste vara minst 15 år och 9 månader vid kurstillfället och handledaren ska ha haft B-körkort i minst 5 år. Du får övningsköra när du är 16 år eller äldre. För mer info: Frågor och svar om handledarskap 

Om det är möjligt bör du köra en kombination mellan att övningsköra på en trafikskola och övningsköra privat. På trafikskolan får du professionell hjälp med din körning och med privat körning får du din körvana.

Du ska alltid ha med handledarbeviset när ni övningskör. Den grönvitaskylten ÖVNINGSKÖR ska placeras så att den är väl synlig bakifrån. Efter kursen kommer vi att rapportera era namn till Transportstyrelsen.

OBS! Anmälan är bindande, återbud ska ske senast kl: 13:00 tre vardagar innan kursstart. Avbokning kan inte ske under helger eller röda dagar.

Vid utebliven utbildning/lektion och vid sen avbokning debiteras fullt pris. Vi följer STR:s återbetalning & praxis. 

Se och boka nästkommande datum för handledarkurs här

___________________________________________________________________________________________

 

Vanliga frågor & svar

Har du några funderingar? Kontakta oss!

Var god ange ditt namn.
Var god ange ett meddelande.